Search

Table Edge Profile N°03 (4cm)

Zoom sur la table de bistrot en étain avec feuilles de vignes
Table de café en étain avec bordure feuilles de vigne

Pewter tables are the natural extension of a bar top. Pewter is warm, it is soft, it tells stories; it takes knocks, it acquires a patina with age, it is silky, it is convivial. Nowadays, to enjoy French cuisine means more and more tasting it directly on the bar or a close surrogate.

The principle of the Table Edge Profile is that it is the continuity of the Comptoir’s Edge Profile insofar that we take its frieze or cabochons and isolate them to make a smaller profile, more suitable for a table.
We can therefore create tailor made profiles. As an example, the edge of the table N°03 was elaborated at the center or our Profile N°17 (12, cm). This is the soul of the Comptoir and the Bistro, everything is possible. Everything can be made to measure.

Les tables en étain sont le prolongement naturel d’un comptoir. L’étain c’est chaud, c’est doux, ça vit, ça raconte une histoire ; ça prend des coups, c’est soyeux, c’est convivial. Aujourd’hui bien manger à la française c’est de plus en plus souvent manger sur du « zinc ».

Le principe de la Bordure Table est qu’elle est la continuité de celle qui orne le comptoir. En effet toutes les bordures sont le centre, ou les cabochons de la Bordure du Comptoir. Nous pouvons même en créer sur mesure. Ainsi, la Bordure de tables N°3 a été conçue à partir du centre de la Bordure N°17 (12cm). C’est cela l’âme du Comptoir, on improvise : tout est réalisable sur mesure.